|
2018-09-27 17:51:11, csütörtök
|
|
|
Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók:
1 kg dagadó
40 dkg sütnivaló kolbász
1 szelet kenyér/1 zsemle
3 főtt tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek mustár
só és bors
5 dl sör
A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket.
A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki.
A sütnivaló kolbászt nyomjuk ki a bőréből, adjuk hozzá a kifacsart kenyeret/zsemlét, a villával összetört főtt tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Ízesítsük mustárral, borssal, s ha szükséges, sóval - a kolbászhús önmagában ízes, finom, óvatosan a sóval!
Egyenletesen betöltjük a dagadó belsejébe, ne túl feszesre, hogy sülés közben ne repedjen szét a hús.
A nyílást hústűvel vagy cérnával zárjuk le, tegyük a dagadót tepsibe.
Öntsük alá a sört, majd zárjuk le szorosan a tepsit alufóliával, s 200 fokos sütőben süssük kb. 1 órán át teljesen puhára.
A fóliát levéve végül süssük szép pirosra a dagadó felületét.
Óvatosan emeljük át egy tálra, könnyedén borítsuk le fóliával, s hagyjuk pihenni legalább 15 percig, utána éles késsel szeleteljük nem túl vékony szeletekre.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
Címkék: petrezselyemzöld, egyenletesen, elkészítési, elkészítjük, alufóliával, szeleteljük, hozzávalók, szeletekre, kolbászhús, tölteléket, tojásokat, facsarjuk, ízesítsük, összetört, mustárral, szúrassuk, hentessel, könnyedén, szükséges, belsejébe, felületét, sütnivaló, önmagában, kifacsart, betöltjük, teljesen, alaposan, áztassuk, hústűvel, szorosan, cérnával, feszesre, óvatosan, kenyeret, villával, repedjen, dagadót hentessel, sütnivaló kolbászt, kifacsart kenyeret, villával összetört, finomra vágott, kolbászhús önmagában, dagadó belsejébe, nyílást hústűvel, dagadót tepsibe, tepsit alufóliával, fóliát levéve, dagadó felületét,
|
|
|
|
dagadót hentessel, sütnivaló kolbászt, kifacsart kenyeret, villával összetört, finomra vágott, kolbászhús önmagában, dagadó belsejébe, nyílást hústűvel, dagadót tepsibe, tepsit alufóliával, fóliát levéve, dagadó felületét, petrezselyemzöld, egyenletesen, elkészítési, elkészítjük, alufóliával, szeleteljük, hozzávalók, szeletekre, kolbászhús, tölteléket, tojásokat, facsarjuk, ízesítsük, összetört, mustárral, szúrassuk, hentessel, könnyedén, szükséges, belsejébe, felületét, sütnivaló, önmagában, kifacsart, betöltjük, teljesen, alaposan, áztassuk, hústűvel, szorosan, cérnával, feszesre, óvatosan, kenyeret, villával, repedjen, kolbászt, borítsuk, fóliával, legalább, finomra, dagadót, zsemlét, sütőben, borssal, nyílást, tepsibe, kolbász, bőréből, pihenni, hagyjuk, nyomjuk, pirosra, emeljük, zárjuk, dagadó, kenyér, zsemle, tepsit, puhára, csokor, közben, vékony, tegyük, késsel, öntsük, percig, szelet, mustár, vágott, süssük, sózzuk, fóliát, levéve, tálra, finom, hozzá, sülés, kívül, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2236
- e Hét: 10881
- e Hónap: 17253
- e Év: 68044
|
|
|